Tuesday, December 28, 2010

Fakta Menarik

Anda boleh menukar bahasa di Facebook kepada bahasa "Pirate"

Anda boleh menukar bahasa anda di Facebook kepada bahasa “Pirate.”

Ini termasuk rakan-rakan anda memanggil “Mateys”, perkataan “Captain” muncul sebelum nama-nama rakan Facebook anda, gambar disebut portrait, ulasan/komen disebut “scrawling a mark” , dan menyukai sesuatu dengan mengatakan “Arr!”.

Bagaimana? Anda harus masuk ke “Akaun” dan kemudian “Bahasa” dan tukarkan kepada ”Inggeris (Pirate)”.Lendir mukus siput boleh mengelakkan luka pisau


Lendir mukus siput sangat berkesan dengan siput sendiri dapat melakukan perjalanan di sisi tajam pisau tanpa kecederaan.

Siput dan lintah adalah hanya moluska yang hidup di darat, dan seperti sepupu mereka yang hidup di laut, mereka harus tetap lembap sepanjang masa. Kerana itulah cara terpantas untuk membunuh mereka adalah menuangkan garam pada mereka sehingga mereka mengering. Mereka meninggalkan jejak lendir ketika mereka berjalan sehingga mereka dapat bergerak di seluruh permukaan kering tanpa kehilangan kelembapan, dan sebagai manfaat sisi mereka dapat meluncur di pinggiran yang tajam, seperti pisau cukur, tanpa luka! Lendir mukus yang mereka hasilkan juga membuat sangat sukar bagi pemangsa untuk mengcengkam mereka di mulut.

Jika anda ingin mengelakkan pisau pencukur dari merosakkan kulit anda sendiri, anda boleh cuba menggunakan lendir mukus siput dan lintah juga! Lendir tersebut boleh digunakan untuk mengubati benjolan pisau pencukur selepas pencukur. Tak percaya? Cubalah


Ketuhar boleh mengganggu isyarat wi-fi anda

Ketuhar sebenarnya boleh mengganggu isyarat wi-fi. Bagaimana?

Radiasi yang dipancarkan oleh gelombang mikro dari ketuhar dan sambungan Wi-Fi berada dalam rentang frekuensi yang sama. Ini mungkin berlaku kerana gelombang mikro yang kuat boleh mengganggu isyarat wi-fi lemah dalam masa 3 meter antara satu sama lain.

Namun, hal ini tidak mungkin berlaku, dan jika kekerapan berlaku, ketuhar anda memancarkan radiasi terlalu banyak. Berbahaya? Mungkin ada kebocoran, dan sebaiknya anda berfikir tentang mendapatkan ketuhar baru.


Sehari adalah lebih dari setahun di planet Venus

225 hari Bumi atau 7 1 / 5 bulan diperlukan untuk planet Venus membuat sebuah orbit lengkap mengelilingi matahari (bermakna 1 tahun Venus). Namun, diperlukan 243 hari lagi untuk Venus Bumi berputar pada paksinya sendiri (1 hari Venus).


Oleh kerana itu: 1 Venus bersamaan dengan Bumi tahun = 225 hari dan 1 hari Venus = 243 hari Bumi.

1 comments:

Anonymous said...

salam...fakta yg sgt menarik utk pengetahuan kita brsama dlm memikirkan ttg kebesaran Allah swt,,,
=)

Post a Comment